Tuesday, November 23, 2010

Practical!!

Ha! ni la lambang company tempat aku buat praktikal skang.. Dekat USJ 1..betol2 sblah summit..n aku dapat bahagian Finance Department which is aku ganti tempat si Cheetah (kawan aku yg comel). N bnaseb baik, aku dpat jd PA kpd bos aku skang ni...Staff2 kat sini smua best2.. n xsmbong..but ade jugak yg bcakap2..alaaa 2 biase la kan..name pon melayu... xkisah la..janji jgn kacau aku sudah!

Da semnggu lebey aku praktikal kat sini..so far...aku bnyak blajar benda baru..n bmacam2 ragam laaaa aku tgk..n sumtimes tpaksa pekak kan telinga bile ade client2 yg mcm singa.. Eventho staff2 kat sini smua baik2 belaka..tmasok bos aku sendiri..aku agak ssh nak rapat dgn diorg..segan pon ade..ermm..maybe ambik mase..slow2..sbb aku sdri pon mmg ssh sgt nak ngam dgn org..

Semggu aku praktikal, aku terus demam...mungkin sbb perubahan life aku..tpaksa bangun awal...drive sorg2...n the most worst part is..stiap kali balek keje...aku kena face dgn JEM!! arghh..2 yg xbest..buat aku rs nak terbang kan kereta saga bf aku! xpela..mgkin lame2 biase la 2..k la..da xtau nak bebel ape..act buat blog ni sbb lagi 15minit nak balek keje...so nak kurangkan mase lambat 2, aku mbebel la sorg2...sape2 yg nak praktikal kat sini..let me know..sbb heitech mmg sedang cari praktikal student lg..TQ!

Wednesday, November 10, 2010

Kejadian aneh tp benar!

Benda ni betol2 jadi kat aku... semalam! seram sejuk aku! Time 2 pukul 8.10 p.m..ok begini kisahnye! Cite ni xde yg d tokok tambah mahupon rekaan semata-mata...

Petang 2, aku siap2 n hanta lappy aku pegi format..sbb virus h2n2 da menternak dgn jayanya dlam lappy aku 2.. so nak d jadikan cite, aku balek umah dlam pkul 7 kot.. So biase la kan, aku xon9 mane nak sah...Memandangkan aku xde lappy, aku kena la guna pc adek aku si memey..Afta aku tgk drama Chinta, around 7.40 cam 2.. aku pon on9..n memey plak pegi mandi... b4 2, mmg aku tgk adek aku 2 mcm sedey..xtau nape..mungkin gadoh dgn bf dye kot... so aku diam je n kusyuk on9... Sampai dye da siap mandi, dye pakai baju n bareng kat katil... membelakangi aku *means aku xnmpak muka dye plus aku pon sebok tgk PC*

OK...sedang sebok aku kusyuk ni on9...TIBE2....aku dgr memey ni tsedu2 nangis..so aku skilas pandang dye kejap walaupon aku xnmpak muka dye... n sambil 2 aku cakap "weyh memey, ko nak nangis buat ape..xyah la nangis dowh..." den aku pndang PC balek... but aku still dgr dye tsedu2 nangis non-stop mnyebabkan aku agak marah..Lalu aku tegor dye lagi... "weyh..ko nangis2 ape dpt...iskk..ilek la...* aku still hadap pc...

OK10 minit afta 2..memey pon bangun... n tanye aku.. "along, tadi ko ckap dgn sape??" eerrr....
aku jawab la "eyh cakap dgn ko la! ko 2 nangis2 pehal" adek aku tdiam.. n smbil jawab.. " along...aku tido...celah mane aku nangisss??" errr...ok sape yg nangis td kalo bukan adek aku...n sape yg aku tgur td???


OK...so conclusion nye ape ni??? ok korang jawab sendiri! bye! bulu roma aku da segak bgaya bdiri ni! salam!

Tanpa!

Resah yang ku
ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
pagi itu menatapi
akan sunyi tanpamu
menemani aku sepi

tanpa..
cintamu aku resah
tanpa..
kasihmu aku hampa
tanpa..
dirimu aku mati..

Kini benar-benarku rasakan
dalam benuk hatiku tanpamu
aku tak mengerti
takut
takut jauh cari dirimu
kan kau tinggalkan aku sendiri
tanpamu ku mati..

Resah yang ku
ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti..


p/s : currently suke sgt2 lagu ni! *act baru tau lagu2 6ixth sense smua best2* ;p


Tuesday, November 9, 2010

Perkara Gadis Tak Sempat Beritahu Lelaki!`


1. Bila seseorang gadis mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila si gadis tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya smula sblm kamu menegur dgn ucapan maaf.

3. Gadis sukar cari benda yang dia benci tentang seorang yang paling dia sayang. Tetapi, sbb itu ramai gadis yang patah hati bila hubungan terputus di tengah jalan.

4. Sekiranya gadis itu jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya.

5. Jangan sesekali beritahu gadis yang mereka ini langsung tidak berguna.

6. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood gadis.

7. Muzik, Lukisan dan penulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. Gadis suka meluahkan apa yang mereka rasa.

8. Selepas seorang gadis jatuh cinta, dia akan tertanya-tanya "kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal."


P/s : xde kaitan antara yang mati mahupon yang hidup.. i just love this article!

Saturday, November 6, 2010

Mentol Lampu !!


Pada suatu pagi, seorang Doktor Pakar Sakit Jiwa terlihat salah seorang pesakitnya sibuk mengerjakan sesuatu. Bila dihampiri ternyata pesakit yang sedang khusyuk duduk di lantai, sedang menggergaji sekeping papan dengan tangan kosongnye. *maksudnye, dye guna kan tangan dye utk ptong papan 2..bujet tangan dye 2 gergaji la* Seorang lagi sedang bergayut atas siling.. Doktor merapati pesakitnya dan bertanya..

Doktor : Apa yang kamu buat duduk di lantai tu??

Pesakit : Apa doktor xnampak ke? kan saye sedang gergaji papan ni utk di belah dua? (jawab pesakit dgn nada yang marah)

Doktor : Ohh ok.. dah tu, apa pulak si kawan kamu tu bergayut dekat atas siling 2?? (tanya doktor sambil menunding jari ke pesakit yg lagi satu )

Pesakit : Ohh yg dye 2 kawan baik saye, TAPI dye tu xbetol sikit *habes dye betol la plak??*..dye perasan yang dye 2 mentol lampu!!

Doktor : Kalau kawan baik awak, knp x nasihatkan dye suruh turun? Supaya xcedera kalau jatuh nanti? (soal doktor itu lagi)

Pesakit : Abis 2, mcm mn sy nak habes kan kerja saya DALAM GELAP??

*hahah paham kan cite ni betol2 k... baru boleh gelak.. sumpah klakar! hahah*

Thursday, November 4, 2010

Syg Mama ♥


Heee..gedik kan mama ni.. syg mama la! thx mama..sbb buat bubur utk along..
Walaupon aku ni da d kategorikan da besar panjang tua bangka (kate org perok), tp mama ttp la layan aku mcm budak2 4 5 tahun..aku sakit perot semalam..so pagi2 aku bangun tido.. tgk dapor..ade BUBUR NASIKKKKK!!! hoooooo! lalu aku pon tanye la mama..

Leen : mama ni bubur nasik sape?
Mama : bubur nasik along la..smlam kan sakit perot..
Leen : Ooohhh...ermm *trsenyum n trharu*

Kan best kalo ddk kat umah hari2.. dduk UiTM 2.. haiz sakit je hati tgk makanan! i leb u la mama..so so much! comel je mama aku ni hah! ♥

When i miss u...♥


Tibe2 mlm ni sy rs rndu sgt2 dkat awak..dunno y..sampai rs sedey sgt2.. n nak nangis.. hurm.. maybe sbb bb xchat.. n i wish b ade dgn bb.. :( i miss ur hug b.. hurmm seriously m crying..down sgt2.. :( i want u plz...bb rindu b sgt sgt... :( xtau la.. hurm..nape la kite jauh eyh b.. bb syg b.. b jgn nakal2 k.. jage diri baik2 tau...i love u.. ;( rindu nak nangis dkat b smbil hug... ;(


*Boleh x hug bb mcm ni lg b.. ;( *

Finally..♥


♥♥♥


*Thanx bee..i love you so much..how can i say that m so so soooo happy with u..n when m with u, all my doubt fade away..and yet, never in my dreams did i think that this will happen to me..u r the best i eva had..*


*I finally found the ONE (muhammad ridzuan termazi)*
*I wish u will b mine till the end of my life*

♥♥♥