Saturday, September 25, 2010

Ohh Rambut!!

*Rambut before potong.. aku ni xleh la tgk rmbut pjang skit.. aku da rimas.. rs mcm gatalll je tangan 2 nak ptg rmbut pendek2.. Tapi sll nye pegi kedai rmbut, mesti aunty 2 xnak ptg btl2 pendek! huh! geram aku!!!


*Afta potong..hurmm =.=' aku tgk x mcm ade beza pon.. byar je da 20ringgit.. ptong je skit nak mati! grrr.. kang kalo aku ptong sdri, lain plak jadi nye! huh!

Thursday, September 16, 2010

Bila hati batu btukar jadi hati kapas!

*Ni gambar hiasan saje...tapi kalo aku tgh hati kapas n menangis, adakah aku seperti ini? yg still maintain ayu n cun?? yg penting hand bag n a cup of mocha still steady kat tangan! haha eeerr...xpe..lets continue my story!*

*All this while, kawan2 aku..n sape2 je kenal aku..akan cakap aku ni seorang yang GILE2, KERAS KEPALA...DEGIL..XDE PERASAAN..XPANDAI TOUCHING2..HATI BATU..HATI KERING..HATI KEJONG..HATI HATI..n BMCM2 HATI lg.. Maybe diorg ckap aku mcm 2..sbb cara aku yg agak sempoi apabila bcakap n brperangai agak kasar..n mungkin jugak dgn perangai aku yg suka gelak besar xkire tempat..?? Or mungkin jugak org tgk aku ni mcm org yg kuat mcm badang... hurmm.. Ok.. TETAPIIIII...orang yg paling rapat dengan aku...akan tau sape sebenarnye diri aku sebenar.. contoh nye MAMA..MEMEY adek aku..n 4sure la BOIFIE aku si EWAN..Diorg lebey memahami aku.. Aku bukan la seorang yg hati keras mcm batu..tapi hati aku keras mcm AIS..yg akan cair bile sedey or d pujuk.. Memandangkan lastnite was my simply worst day...so mmbuat kan aku nak bcerita sdkit d laman blog aku ni... Aku agak panas baran.. n 4sure xbleh kawal bile aku sgt2 marah.. So smalam hati aku mmg jadi batu d atas beberapa sbb yg d kira privacy yg xboleh aku ceritakan kat sini..Then aku telah mjadi seekor SINGA yg amat garang semalam..Pity my Bf...kena marah.. M so sory bee..i didnt mean to hurt u.. BUT!! skuat mane hati batu aku pon...bile aku bcakap2 dgn bf aku...hati aku btukar jadi KAPAS!!! dan apabila aku start MENANGIS!! i totally need at least a whole box of tissues with me! So aku pon menangis la puas2 semalam...nak tau tahap paleng terok aku menangis???
Ok..nahhh!!

Hah lebey kurang mcm ni punye terok la kalo aku da start nangis.. sampai sape2 je kalo dgr aku nangis leh diam sampai xtau nak ckap ape..gua nangis mmg bsungguh2..hahaha sedey ok!! Tp satu je aku suke bile nangis..xlain x bukan..si DYE mesti pujuk! xkisah la salah aku ke..salah dye ke..kalo aku da start nangis...aku xpnah sorg2...dye mesti ade...thx bee..iloveyou beribu2 lemon lah!! AS THE RESULT........aku da nangis mcm baby smlam...now MATA AKU DA BENGKAK!!!!! =.=' ok thats not OK!! i feel like m the BEAST!! grrr...but xkisah..asalkan aku puas hati... So akhir cerita..aku mmg hati kapas la! walaupon aku panas baran...pujuk2 bagi aku gule2 lolipop seposen dueposen..aku da senyum nampak gigi da...hhehehe so aku da merepek skang..baik aku type BYE laju2..so BYE! =) have a great day everyone!! love yea!♥

Wednesday, September 15, 2010

aksi manja dlm movie Resident Evil : Afterlife :)


Ni la cover movie cite 2!! Cover xde pon muke2 zombie..skali tgk ade zombie bmulut sotong! haahaha


Ok..First of all..aku nak bg 20bintang kat cite ni..sbb boleh tahan la..best la cite ni...xsangka plak cite ni ade zombie2 mulut sotong..plus cite ni mmg agak xsesuai la utk sesiapa yg rs2nye ade penyakit heart attack ke..high blood pressure ke..kencing manis ke...mmg xleh tgk r..cite ni mmg agak buat aku rs nak hempok minah yg dduk sebelah aku 2...sbb asek2 TERKEJOT2 je aku tgk cite ni..da mcm cite hantu plak..but naseb baik la best..eyh brapa kali best aku nak sebut ni?? haiz sbb best sgt mnyebabkan aku nak sbut best2 bnyak kali!

TAPI!!!
Ade yg xbest mase aku tgk cite ni! Yg mmbuat kan high blood pressure aku mendidih2... Ade la SEPASANG EKOR kapel ni ddk sebelah aku.. Yg si awek ni elok la btudung litup..bbaju kurung..manis sopannn noooo aku tgk...yg si bopren ni, bbaju kemeja n jeans..xde pon mcm ala2 rempit style.. TAPIIIII yg mmbuat kan aku rs nak hempok awekss n mamat 2..sbb nye brperangai terok dr REMPITTT!!! aku dah la tgh layan cite 2..diorg plak boleh bg bad distraction dkat aku! weyh angin satu badan gua!! aku paham la nak pelok2 2 xpe la lagi... ni da sampai diorg nak BEROMEN dlam 2 ape kes? btudung la plak! eeeiiii...pantang sungguh aku minah mcm ni! sll org nak ckap yg XBTUDUNG ni prangai jahat..ni yg BTUDUNG perangai mcm GRO ape kes?? da la beromen sebelah aku satu hal..bcium2 bagai..siap TGELAK2 TGEDIK2 aksi2 MANJA sbelah aku.. xke aku rasa aku BEHRANG?? mule2 aku diam lg n bg isyarat "SSsshhhhhhh" menandakan aku suh diam la kan... tp maken mnjadi2..mnyebabkan suhu aku da xterkawal lg.. So terjadi la insiden aku MENJERIT dlam wayang 2.. "Korg ni nak tgk wayang ke nak buat wayang hah bodoh??" *sambil 2 gua bangun n bpindah tempat duduk!! satu wayang 2 pandang aku! aaahh..peduli ape aku! Ko nak beromen cr la hotel! Ko tau x aku bayar 10RINGGIT nak tgk wayang ni! huh! ok aku behrang skang! Sbb korg la aku xdpt FOKUSsSS dkat cite 2!! sbb korg la aku kena tgk balek skali cite ni!! sbb korg la rugi duit aku 10RINGGIT!! sbb korg la POPCORN aku ttinggal dkat tempat duduk aku yg 1st 2!! huh! gua nak bg tau kat tauke wayang 2, tolong tampal notice "NO ROMEN2 DLAM WAYANG!" huh! da la...aku bengang! bye!


Monday, September 13, 2010

Ssyyyiiioookkkknyeeee Raaayyeeeee!!!(2010)

Tahun ni(2010) raya yg paleng best la!! Sbb raya dekat rumah baru...then ewan pon beraya dkat rumah leen..spent time masa same2..then bjalan raya same2...then dpt jugak beraya kat rumah sedara mara ewan..bb appreciate sgt2...thx bee...u makes everything complete!! Even penat tp best!! Hope raya tahun yg seterusnye,biar la raya yg happy jugak..♥ ^_^


*1st day raya..with him..this year raya tema baju kaler birrrruuuuu!! :D*

*With my lovely mom,lil sister and ewan ♥*

*mercun bola time with him!! yeayyyy!!*

*aksi gedik dari ewan! hehehe*

*now time makan2 malam plak...almost 1.00 a.m ^_^'..lapar punye kes!!*

*pelahap la dye ni!! huh!!*

*ewan si pembuli!!! mentang2 aku kecik, skali tutup je muka aku! grrr*

*Sampai kemik2 muka aku dye buat!! >_<>

*afta kenyang..tgk muvee plakkkk!! rindu time ni!*

*heheh..Nyenyak tido d timbuni oleh teddy2..habes laaaa masham smua teddy 2..ni name nye sleeping hensem! :P*

*break1st!! semua xmandi lg ni..ahah yg penting, mama yg tukang masak pon xmandi lg 2..mcm mn 2..hahah smua sedap makan kan :D xpe la, mama wangi!! abah je steady..pagi2 da mandi...heehhehe*

*Yg ni 2nd day raya..so ktorg pegi balek kg ewan..dekat Sabak Bernam..jmpa mak dye n sdara2 dye yg lain...meriah sgt2...n best...ewan rmai anak sdara yg comel2..n still baby2..heee..suke baby!!!*

*ni muke mintak kena pijak..dye da malas drive..duduk sbelah..mngade2...kacau aku drive! ggrrr*

*Si pelahap! hahaha sebelah tangan kepit bantal..sebelah lg pgang keropok..muke xpuas hati..kenape 2? hahah*

*Beraya d rumah anna plak...:) dari kiri, xtau..den anna, aku n nysa*

*hahahah...time ni ewan plak kena buli balek! ahhaha puas hati! ngeee..comel je kan..:P*

*hahah..diorg ni kalo bjumpa je, mesti ade aksi2 d luar jangkaan...^_^' kaki ewan 2 knp...feeling lebey ke bee...hehehe*


*Ewan♥,me N abg zahe...muke puas ht dpt makan n bjalan raya..*

*time ni dah lemau da...penat bjalan raya...but happy sgt...thx beebee...sbb this year raya dgn bb..iloveyousososomuchhh!!!♥*

Friday, September 3, 2010

Flaming Steamboat Buffet with Love♥


*the best memories i eva had with him*
*i miss this moment..n i miss this place..thx 2 my beebee..=)*



*i love u bee...m so so sooooo happyy!!♥*


*hee..seronok sgt ye b dpat makan bnyak2..;p*



*hee..u so sweet..bb nak lg marshmellow with chocolate..can beebee??*


*yummm....but yg ni belom masak lg..kat sini mcm2 seafood ade..kuda laut pon ade! ahah 25 rggit je then u can eat sampai muntah!*


*mentah lg b...rakus la dye ni!! >_< *

*thx 4 everything bee..lebiu much2 more!!♥*