Thursday, December 16, 2010

Oh ESCADA!!!

ESCADA "Absolutely Me"

Currently, i adore this perfume so badly!! Bau dye best gile!! i dunt care!! nak jgak pfume ni no matter what!! ngeee...nak bodek ewan!! huk3 ;p

Friday, December 10, 2010

5 December 2010 ♥


Date : 3-5Dec2010
Location : Batu Feringghi, Penang


Thx 4 everything bee..This is the best present i eva had for my birthday..n precious moment in my life..i love you so so so much!

Tuesday, November 23, 2010

Practical!!

Ha! ni la lambang company tempat aku buat praktikal skang.. Dekat USJ 1..betol2 sblah summit..n aku dapat bahagian Finance Department which is aku ganti tempat si Cheetah (kawan aku yg comel). N bnaseb baik, aku dpat jd PA kpd bos aku skang ni...Staff2 kat sini smua best2.. n xsmbong..but ade jugak yg bcakap2..alaaa 2 biase la kan..name pon melayu... xkisah la..janji jgn kacau aku sudah!

Da semnggu lebey aku praktikal kat sini..so far...aku bnyak blajar benda baru..n bmacam2 ragam laaaa aku tgk..n sumtimes tpaksa pekak kan telinga bile ade client2 yg mcm singa.. Eventho staff2 kat sini smua baik2 belaka..tmasok bos aku sendiri..aku agak ssh nak rapat dgn diorg..segan pon ade..ermm..maybe ambik mase..slow2..sbb aku sdri pon mmg ssh sgt nak ngam dgn org..

Semggu aku praktikal, aku terus demam...mungkin sbb perubahan life aku..tpaksa bangun awal...drive sorg2...n the most worst part is..stiap kali balek keje...aku kena face dgn JEM!! arghh..2 yg xbest..buat aku rs nak terbang kan kereta saga bf aku! xpela..mgkin lame2 biase la 2..k la..da xtau nak bebel ape..act buat blog ni sbb lagi 15minit nak balek keje...so nak kurangkan mase lambat 2, aku mbebel la sorg2...sape2 yg nak praktikal kat sini..let me know..sbb heitech mmg sedang cari praktikal student lg..TQ!

Wednesday, November 10, 2010

Kejadian aneh tp benar!

Benda ni betol2 jadi kat aku... semalam! seram sejuk aku! Time 2 pukul 8.10 p.m..ok begini kisahnye! Cite ni xde yg d tokok tambah mahupon rekaan semata-mata...

Petang 2, aku siap2 n hanta lappy aku pegi format..sbb virus h2n2 da menternak dgn jayanya dlam lappy aku 2.. so nak d jadikan cite, aku balek umah dlam pkul 7 kot.. So biase la kan, aku xon9 mane nak sah...Memandangkan aku xde lappy, aku kena la guna pc adek aku si memey..Afta aku tgk drama Chinta, around 7.40 cam 2.. aku pon on9..n memey plak pegi mandi... b4 2, mmg aku tgk adek aku 2 mcm sedey..xtau nape..mungkin gadoh dgn bf dye kot... so aku diam je n kusyuk on9... Sampai dye da siap mandi, dye pakai baju n bareng kat katil... membelakangi aku *means aku xnmpak muka dye plus aku pon sebok tgk PC*

OK...sedang sebok aku kusyuk ni on9...TIBE2....aku dgr memey ni tsedu2 nangis..so aku skilas pandang dye kejap walaupon aku xnmpak muka dye... n sambil 2 aku cakap "weyh memey, ko nak nangis buat ape..xyah la nangis dowh..." den aku pndang PC balek... but aku still dgr dye tsedu2 nangis non-stop mnyebabkan aku agak marah..Lalu aku tegor dye lagi... "weyh..ko nangis2 ape dpt...iskk..ilek la...* aku still hadap pc...

OK10 minit afta 2..memey pon bangun... n tanye aku.. "along, tadi ko ckap dgn sape??" eerrr....
aku jawab la "eyh cakap dgn ko la! ko 2 nangis2 pehal" adek aku tdiam.. n smbil jawab.. " along...aku tido...celah mane aku nangisss??" errr...ok sape yg nangis td kalo bukan adek aku...n sape yg aku tgur td???


OK...so conclusion nye ape ni??? ok korang jawab sendiri! bye! bulu roma aku da segak bgaya bdiri ni! salam!

Tanpa!

Resah yang ku
ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
pagi itu menatapi
akan sunyi tanpamu
menemani aku sepi

tanpa..
cintamu aku resah
tanpa..
kasihmu aku hampa
tanpa..
dirimu aku mati..

Kini benar-benarku rasakan
dalam benuk hatiku tanpamu
aku tak mengerti
takut
takut jauh cari dirimu
kan kau tinggalkan aku sendiri
tanpamu ku mati..

Resah yang ku
ubah dalam kata
melukiskan kesunyian
tanpa engkau aku tak mengerti..


p/s : currently suke sgt2 lagu ni! *act baru tau lagu2 6ixth sense smua best2* ;p


Tuesday, November 9, 2010

Perkara Gadis Tak Sempat Beritahu Lelaki!`


1. Bila seseorang gadis mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila si gadis tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya smula sblm kamu menegur dgn ucapan maaf.

3. Gadis sukar cari benda yang dia benci tentang seorang yang paling dia sayang. Tetapi, sbb itu ramai gadis yang patah hati bila hubungan terputus di tengah jalan.

4. Sekiranya gadis itu jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya.

5. Jangan sesekali beritahu gadis yang mereka ini langsung tidak berguna.

6. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood gadis.

7. Muzik, Lukisan dan penulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. Gadis suka meluahkan apa yang mereka rasa.

8. Selepas seorang gadis jatuh cinta, dia akan tertanya-tanya "kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal."


P/s : xde kaitan antara yang mati mahupon yang hidup.. i just love this article!

Saturday, November 6, 2010

Mentol Lampu !!


Pada suatu pagi, seorang Doktor Pakar Sakit Jiwa terlihat salah seorang pesakitnya sibuk mengerjakan sesuatu. Bila dihampiri ternyata pesakit yang sedang khusyuk duduk di lantai, sedang menggergaji sekeping papan dengan tangan kosongnye. *maksudnye, dye guna kan tangan dye utk ptong papan 2..bujet tangan dye 2 gergaji la* Seorang lagi sedang bergayut atas siling.. Doktor merapati pesakitnya dan bertanya..

Doktor : Apa yang kamu buat duduk di lantai tu??

Pesakit : Apa doktor xnampak ke? kan saye sedang gergaji papan ni utk di belah dua? (jawab pesakit dgn nada yang marah)

Doktor : Ohh ok.. dah tu, apa pulak si kawan kamu tu bergayut dekat atas siling 2?? (tanya doktor sambil menunding jari ke pesakit yg lagi satu )

Pesakit : Ohh yg dye 2 kawan baik saye, TAPI dye tu xbetol sikit *habes dye betol la plak??*..dye perasan yang dye 2 mentol lampu!!

Doktor : Kalau kawan baik awak, knp x nasihatkan dye suruh turun? Supaya xcedera kalau jatuh nanti? (soal doktor itu lagi)

Pesakit : Abis 2, mcm mn sy nak habes kan kerja saya DALAM GELAP??

*hahah paham kan cite ni betol2 k... baru boleh gelak.. sumpah klakar! hahah*

Thursday, November 4, 2010

Syg Mama ♥


Heee..gedik kan mama ni.. syg mama la! thx mama..sbb buat bubur utk along..
Walaupon aku ni da d kategorikan da besar panjang tua bangka (kate org perok), tp mama ttp la layan aku mcm budak2 4 5 tahun..aku sakit perot semalam..so pagi2 aku bangun tido.. tgk dapor..ade BUBUR NASIKKKKK!!! hoooooo! lalu aku pon tanye la mama..

Leen : mama ni bubur nasik sape?
Mama : bubur nasik along la..smlam kan sakit perot..
Leen : Ooohhh...ermm *trsenyum n trharu*

Kan best kalo ddk kat umah hari2.. dduk UiTM 2.. haiz sakit je hati tgk makanan! i leb u la mama..so so much! comel je mama aku ni hah! ♥

When i miss u...♥


Tibe2 mlm ni sy rs rndu sgt2 dkat awak..dunno y..sampai rs sedey sgt2.. n nak nangis.. hurm.. maybe sbb bb xchat.. n i wish b ade dgn bb.. :( i miss ur hug b.. hurmm seriously m crying..down sgt2.. :( i want u plz...bb rindu b sgt sgt... :( xtau la.. hurm..nape la kite jauh eyh b.. bb syg b.. b jgn nakal2 k.. jage diri baik2 tau...i love u.. ;( rindu nak nangis dkat b smbil hug... ;(


*Boleh x hug bb mcm ni lg b.. ;( *

Finally..♥


♥♥♥


*Thanx bee..i love you so much..how can i say that m so so soooo happy with u..n when m with u, all my doubt fade away..and yet, never in my dreams did i think that this will happen to me..u r the best i eva had..*


*I finally found the ONE (muhammad ridzuan termazi)*
*I wish u will b mine till the end of my life*

♥♥♥

Saturday, September 25, 2010

Ohh Rambut!!

*Rambut before potong.. aku ni xleh la tgk rmbut pjang skit.. aku da rimas.. rs mcm gatalll je tangan 2 nak ptg rmbut pendek2.. Tapi sll nye pegi kedai rmbut, mesti aunty 2 xnak ptg btl2 pendek! huh! geram aku!!!


*Afta potong..hurmm =.=' aku tgk x mcm ade beza pon.. byar je da 20ringgit.. ptong je skit nak mati! grrr.. kang kalo aku ptong sdri, lain plak jadi nye! huh!

Thursday, September 16, 2010

Bila hati batu btukar jadi hati kapas!

*Ni gambar hiasan saje...tapi kalo aku tgh hati kapas n menangis, adakah aku seperti ini? yg still maintain ayu n cun?? yg penting hand bag n a cup of mocha still steady kat tangan! haha eeerr...xpe..lets continue my story!*

*All this while, kawan2 aku..n sape2 je kenal aku..akan cakap aku ni seorang yang GILE2, KERAS KEPALA...DEGIL..XDE PERASAAN..XPANDAI TOUCHING2..HATI BATU..HATI KERING..HATI KEJONG..HATI HATI..n BMCM2 HATI lg.. Maybe diorg ckap aku mcm 2..sbb cara aku yg agak sempoi apabila bcakap n brperangai agak kasar..n mungkin jugak dgn perangai aku yg suka gelak besar xkire tempat..?? Or mungkin jugak org tgk aku ni mcm org yg kuat mcm badang... hurmm.. Ok.. TETAPIIIII...orang yg paling rapat dengan aku...akan tau sape sebenarnye diri aku sebenar.. contoh nye MAMA..MEMEY adek aku..n 4sure la BOIFIE aku si EWAN..Diorg lebey memahami aku.. Aku bukan la seorang yg hati keras mcm batu..tapi hati aku keras mcm AIS..yg akan cair bile sedey or d pujuk.. Memandangkan lastnite was my simply worst day...so mmbuat kan aku nak bcerita sdkit d laman blog aku ni... Aku agak panas baran.. n 4sure xbleh kawal bile aku sgt2 marah.. So smalam hati aku mmg jadi batu d atas beberapa sbb yg d kira privacy yg xboleh aku ceritakan kat sini..Then aku telah mjadi seekor SINGA yg amat garang semalam..Pity my Bf...kena marah.. M so sory bee..i didnt mean to hurt u.. BUT!! skuat mane hati batu aku pon...bile aku bcakap2 dgn bf aku...hati aku btukar jadi KAPAS!!! dan apabila aku start MENANGIS!! i totally need at least a whole box of tissues with me! So aku pon menangis la puas2 semalam...nak tau tahap paleng terok aku menangis???
Ok..nahhh!!

Hah lebey kurang mcm ni punye terok la kalo aku da start nangis.. sampai sape2 je kalo dgr aku nangis leh diam sampai xtau nak ckap ape..gua nangis mmg bsungguh2..hahaha sedey ok!! Tp satu je aku suke bile nangis..xlain x bukan..si DYE mesti pujuk! xkisah la salah aku ke..salah dye ke..kalo aku da start nangis...aku xpnah sorg2...dye mesti ade...thx bee..iloveyou beribu2 lemon lah!! AS THE RESULT........aku da nangis mcm baby smlam...now MATA AKU DA BENGKAK!!!!! =.=' ok thats not OK!! i feel like m the BEAST!! grrr...but xkisah..asalkan aku puas hati... So akhir cerita..aku mmg hati kapas la! walaupon aku panas baran...pujuk2 bagi aku gule2 lolipop seposen dueposen..aku da senyum nampak gigi da...hhehehe so aku da merepek skang..baik aku type BYE laju2..so BYE! =) have a great day everyone!! love yea!♥

Wednesday, September 15, 2010

aksi manja dlm movie Resident Evil : Afterlife :)


Ni la cover movie cite 2!! Cover xde pon muke2 zombie..skali tgk ade zombie bmulut sotong! haahaha


Ok..First of all..aku nak bg 20bintang kat cite ni..sbb boleh tahan la..best la cite ni...xsangka plak cite ni ade zombie2 mulut sotong..plus cite ni mmg agak xsesuai la utk sesiapa yg rs2nye ade penyakit heart attack ke..high blood pressure ke..kencing manis ke...mmg xleh tgk r..cite ni mmg agak buat aku rs nak hempok minah yg dduk sebelah aku 2...sbb asek2 TERKEJOT2 je aku tgk cite ni..da mcm cite hantu plak..but naseb baik la best..eyh brapa kali best aku nak sebut ni?? haiz sbb best sgt mnyebabkan aku nak sbut best2 bnyak kali!

TAPI!!!
Ade yg xbest mase aku tgk cite ni! Yg mmbuat kan high blood pressure aku mendidih2... Ade la SEPASANG EKOR kapel ni ddk sebelah aku.. Yg si awek ni elok la btudung litup..bbaju kurung..manis sopannn noooo aku tgk...yg si bopren ni, bbaju kemeja n jeans..xde pon mcm ala2 rempit style.. TAPIIIII yg mmbuat kan aku rs nak hempok awekss n mamat 2..sbb nye brperangai terok dr REMPITTT!!! aku dah la tgh layan cite 2..diorg plak boleh bg bad distraction dkat aku! weyh angin satu badan gua!! aku paham la nak pelok2 2 xpe la lagi... ni da sampai diorg nak BEROMEN dlam 2 ape kes? btudung la plak! eeeiiii...pantang sungguh aku minah mcm ni! sll org nak ckap yg XBTUDUNG ni prangai jahat..ni yg BTUDUNG perangai mcm GRO ape kes?? da la beromen sebelah aku satu hal..bcium2 bagai..siap TGELAK2 TGEDIK2 aksi2 MANJA sbelah aku.. xke aku rasa aku BEHRANG?? mule2 aku diam lg n bg isyarat "SSsshhhhhhh" menandakan aku suh diam la kan... tp maken mnjadi2..mnyebabkan suhu aku da xterkawal lg.. So terjadi la insiden aku MENJERIT dlam wayang 2.. "Korg ni nak tgk wayang ke nak buat wayang hah bodoh??" *sambil 2 gua bangun n bpindah tempat duduk!! satu wayang 2 pandang aku! aaahh..peduli ape aku! Ko nak beromen cr la hotel! Ko tau x aku bayar 10RINGGIT nak tgk wayang ni! huh! ok aku behrang skang! Sbb korg la aku xdpt FOKUSsSS dkat cite 2!! sbb korg la aku kena tgk balek skali cite ni!! sbb korg la rugi duit aku 10RINGGIT!! sbb korg la POPCORN aku ttinggal dkat tempat duduk aku yg 1st 2!! huh! gua nak bg tau kat tauke wayang 2, tolong tampal notice "NO ROMEN2 DLAM WAYANG!" huh! da la...aku bengang! bye!


Monday, September 13, 2010

Ssyyyiiioookkkknyeeee Raaayyeeeee!!!(2010)

Tahun ni(2010) raya yg paleng best la!! Sbb raya dekat rumah baru...then ewan pon beraya dkat rumah leen..spent time masa same2..then bjalan raya same2...then dpt jugak beraya kat rumah sedara mara ewan..bb appreciate sgt2...thx bee...u makes everything complete!! Even penat tp best!! Hope raya tahun yg seterusnye,biar la raya yg happy jugak..♥ ^_^


*1st day raya..with him..this year raya tema baju kaler birrrruuuuu!! :D*

*With my lovely mom,lil sister and ewan ♥*

*mercun bola time with him!! yeayyyy!!*

*aksi gedik dari ewan! hehehe*

*now time makan2 malam plak...almost 1.00 a.m ^_^'..lapar punye kes!!*

*pelahap la dye ni!! huh!!*

*ewan si pembuli!!! mentang2 aku kecik, skali tutup je muka aku! grrr*

*Sampai kemik2 muka aku dye buat!! >_<>

*afta kenyang..tgk muvee plakkkk!! rindu time ni!*

*heheh..Nyenyak tido d timbuni oleh teddy2..habes laaaa masham smua teddy 2..ni name nye sleeping hensem! :P*

*break1st!! semua xmandi lg ni..ahah yg penting, mama yg tukang masak pon xmandi lg 2..mcm mn 2..hahah smua sedap makan kan :D xpe la, mama wangi!! abah je steady..pagi2 da mandi...heehhehe*

*Yg ni 2nd day raya..so ktorg pegi balek kg ewan..dekat Sabak Bernam..jmpa mak dye n sdara2 dye yg lain...meriah sgt2...n best...ewan rmai anak sdara yg comel2..n still baby2..heee..suke baby!!!*

*ni muke mintak kena pijak..dye da malas drive..duduk sbelah..mngade2...kacau aku drive! ggrrr*

*Si pelahap! hahaha sebelah tangan kepit bantal..sebelah lg pgang keropok..muke xpuas hati..kenape 2? hahah*

*Beraya d rumah anna plak...:) dari kiri, xtau..den anna, aku n nysa*

*hahahah...time ni ewan plak kena buli balek! ahhaha puas hati! ngeee..comel je kan..:P*

*hahah..diorg ni kalo bjumpa je, mesti ade aksi2 d luar jangkaan...^_^' kaki ewan 2 knp...feeling lebey ke bee...hehehe*


*Ewan♥,me N abg zahe...muke puas ht dpt makan n bjalan raya..*

*time ni dah lemau da...penat bjalan raya...but happy sgt...thx beebee...sbb this year raya dgn bb..iloveyousososomuchhh!!!♥*

Friday, September 3, 2010

Flaming Steamboat Buffet with Love♥


*the best memories i eva had with him*
*i miss this moment..n i miss this place..thx 2 my beebee..=)*



*i love u bee...m so so sooooo happyy!!♥*


*hee..seronok sgt ye b dpat makan bnyak2..;p*



*hee..u so sweet..bb nak lg marshmellow with chocolate..can beebee??*


*yummm....but yg ni belom masak lg..kat sini mcm2 seafood ade..kuda laut pon ade! ahah 25 rggit je then u can eat sampai muntah!*


*mentah lg b...rakus la dye ni!! >_< *

*thx 4 everything bee..lebiu much2 more!!♥*

Thursday, August 12, 2010

♥ Happy Monthly Anniversary ♥

♥11 March 2010♥


Have been together for 5 months and 1 day..(11 march 2010) And i still love u so much.. Even we face a lot of obstacle in our relation, We'll never fall..and i promise u..i wont let you down..♥




I love him so much because..
He's very cute..
He's cheeky..
He's charming
He's got adorable eyes..
He's funny..and always make me laugh when m with him..
He takes such a good care of me..
He likes to pamper me..
He listens to me..
He's matured..
He's a great person to talk with..
He's very understanding..
He talk to me nicely..
He's patient when i get mad..
He has never yelling on me..
He always makes my heart melt..
He likes to do anything that can makes me happy..
He gives me sweet kisses..
He gives me warm hug..
He loves to touch my hair softly..
He makes me special..

All about him just make me madly in love with him..♥



♥Happy Monthly Anniversary Bee♥

Saturday, August 7, 2010

for him ♥

I surprised him by giving this cute lil cupcake to him during his working hour..^_^
♥ ILOVEUSOMUCHBEE ♥

*p/s : bentuk love atas cupcake 2 da rosak sbb kena kad 2..;( but xpe..dye still suke n happy..saye da puas ht...

Wednesday, July 7, 2010

sweet gift from him

he gave me for our monthly anniversary (11 march 2010)
thx bee...i love u so much...


Monday, June 21, 2010

bKain "batik" !~

APE MOTIF MEREKA INI??? EXCITED SGT KAN!~



*comel kan mereka ni??? seronok sgt kot dpt pakai kain pelekat abah leen... time ni..si ewan bleh plakkkk joget2...ala2 jawa...n abang...can i know..pose ape yg abg sedang buat 2??? kelihatan sungguh kacak abg...;) ahahah ENJOY DIS PIC GUYS!~ ewan beebee....abg zahe..jgn marahh haa....syg korg dua!! heheheh ♥*

Sunday, June 20, 2010

encik akmal dan kereta mainan impian nye!~


Okey..perkenalkan..ini encik Mohd Akmal Mahfar ;) Dye seorang yg serius dan bcita2 tinggi ingin memiliki sebijik kereta mainan kawalan jarak jauh..jauh mane? itu yang kite xtau 2.. So kalo ade sape2 bminat nak bkenalan mahu pon meminang, kerana terpikat dgn cite2 nye itu..sile tinggalkan name penoh...ic dan no phone di kotak comment yg d sediakan... Okey skang smua mesti nak tau..mcm mane rupe kereta mainan kawalan jarak jauh yg d impi2 kan oleh encik akmal kite ni... So..sile tarik tikus anda ke bawah.....

|
|
|
|
V

Okey...cantik bukan?? adakah ini kereta mainan jarak jauh yg d impi2 kan oleh encik akmal kite ni??? sure ke?? malang skali..bukan yeee kawan2....okey sile teruskan menarik tikus anda ke bawah utk melihat gambar selanjut nye..;)














TARRRAAAAAAAAAAAA!!!~





Yeahhhhh kawan2....Ini laaaa kereta mainan kawalan jarak jauh yg d impi2kannn oleh encik Akmal kite selame ni...bukan senang nak cariiiiikkkk.. mengikut khabar angin yg sy dengar..encik akmal akan mbeli wayar sambungan lebey untuk mbolehkan kereta mainan nye ini utk pgi lebeyyyy jauhhhh dan memecut lebey lajuuu! antara sbb2 encik akmal memilih kereta mainan sedemikian rupa kerana, ianya lebey selamat...tidak mungkin akan d curik mahupon hilang kerana ianye sentiaseeee melekat dengan alat kawalan yg d kawal oleh encik akmal ini..... so same2 la kt hayatiii gambar kereta mainan encik akmal ini..;)


Jangan marahhhh haaa...encik akmallll...^_^